Българската следа

Българската следа

Българската следа

Във възхода на онлайн стрийминг платформите, белязан от началото на пандемията, своето място намери Neterra TV+. Платформата среща българската публика с културните събития, от които има нужда

 

В последната година киното беше изправено пред едно от най-сериозните предизвикателства в историята си. Наложи му се просто да спре или поне да забави високите си обороти, да отложи работата по многомилионни продукции и докато преглъща загубите в милиарди долари, да се огледа за алтернатива. На фона на замразени филмови премиери и затворени киносалони водещите продуцентски компании избраха да подходят по необичаен, но съобразен със ситуацията начин, представяйки заглавията си за първи път пред публика изцяло онлайн в собствени или вече съществуващи стрийминг платформи.

И у нас също се наложиха някои промени и бързата адаптация към новосъздалата се реалност роди чудесни решения. Така по време на най-строгата карантина през пролетта се намери опция за виртуално издание на фестивала за документално кино Master of Art, което отвори път за развитие на културата и забавленията в една отдавна предричана посока. Онлайн изданието на фестивала се превърна в първото по-мащабно събитие от този род, а 25-те селектирани заглавия се радваха на сериозен интерес. Благодарение на съвсем прясно създадената онлайн платформа Neterra TV+ хиляди българи успяха да видят качествени продукции, обединени под мотото „Прегърни изкуството“, и да запазят досега си с културата. По този начин Master of Art за първи път излезе от големите градове и достигна публиката в цялата страна, която пое глътка свеж, „културен“ въздух, тъй като на много места у нас кина или изобщо липсват, или не показват актуални и разнообразни заглавия.

След успешното издание на Master of Art Neterra TV+ успя да предложи достъп на публиката и до 25 заглавия, селектирани в единствения по рода си кино-литературен фестивал у нас – очакваният с огромно нетърпение вече няколко години подред CineLibri.

Паралелно с кинофестивалите на платформата може да се гледат и някои от най-големите български продукции от последните години. В каталога ѝ участват съвсем новите заглавия „Доза щастие“, „Диви и щастливи“, „Завръщане“, направили силен бокс офис с около 100 хил. зрители, гледали всеки от тях в киносалоните; както и филми като „В кръг“, „Слава“, „Урок“, „Писма от Антарктида“ в компанията на някои не толкова актуални, но емблематични за новото българско кино продукции като „Тилт“.

Листът с предложения се актуализира непрекъснато, и то не само със заглавия от игралното кино. Neterra TV+ отделя специално внимание и на българските документални филми в специална секция, включваща някои от продукциите на разследващия журналист Слави Ангелов, силни заглавия от световно признатите Агитпроп, сред които популярните „Георги и пеперудите“ и „Момчето, което беше цар“, а наред с тях и изключително търсените документални филми за Стоичков и Кристо.

[[{"fid":"367926","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":297,"width":432,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Kадър от филма "Георги и пеперудите", обявен за един от най-успешните български документални филми

Селекцията в Neterra TV+ предлага за легално гледане в добро качество и редица ключови заглавия от световното кино като „Младост“, „Да обичаш Винсент“, „Човекът, който уби Дон Кихот“ и много други.

Извън филмовите предложения онлайн платформата проправя път към аудиторията и на различни събития, които се провеждат изцяло или частично на живо, като „Пощенска кутия за приказки“ или фестивала за личностно развитие „Свободата да бъдеш“.

Neterra TV+ си поставя за цел да бъде място, където българите от цялата страна, а и от чужбина да могат да гледат легално филми, културни събития и друго разнообразно авторско съдържание в подобаващо качество. За всичко това не е необходим месечен или годишен абонамент, а потребителят е свободен сам да избере кога, какво, колко и къде да гледа. Съдържанието може да бъде наето за 48 часа или купено за многократно ползване. Единственото условие е интернет връзка и устройство по желание.

Neterra TV+ е проект, разработен от Neterra.TV, с който компанията надгражда успеха и затвърждава лидерската си позиция на пазара. През 2004 г. тя първа предоставя достъп за целия свят до най-гледаните ни телевизионни канали, филми, предавания и събития. Neterra.TV работи на абонаментен принцип и е изцяло насочена към българите, живеещи и работещи в чужбина. Neterra TV+ от своя страна е еднакво атрактивна и за живеещите в България, и за тези извън страната и тепърва ще развива потенциала си.

###

Изживяването като подарък

В края на годината Neterra.TV стартира изцяло нова услуга – подаръчни карти на различна стойност, даващи достъп на потребители в целия свят до съдържанието в Neterra.TV и Neterra TV+ – абонаментни планове за български телевизии онлайн, богат каталог от наши и чужди филмови заглавия, фестивали и събития на живо. С подобен подарък, който може да бъде използван веднага, всеки може да зарадва близките си в България и във всяка точка на света.

###

Мая Калчева, маркетинг мениджър: Сега e моментът за онлайн кино и фестивали

[[{"fid":"367925","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":389,"width":420,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Проектът Neterra TV+ бе създаден и се развива през последните 2 години и половина. Стартът бе даден с онлайн премиерата на най-гледания български филм „Възвишение“, който отбеляза голям успех и в платформата. Предвид всичко, случващо се по света, преценихме, че сега е моментът да предложим онлайн сцена за българско кино, фестивали и събития на живо. Вложихме много усилия в модернизиране на платформата, направихме я адаптивна и атрактивна за български и чуждестранни продуценти и организатори на събития. Широк екип от специалисти всекидневно развива съдържанието и технологията, заложена в проекта. В началото беше трудно да спечелим доверието на продуцентите – това бе дълъг процес на взаимни компромиси и решения. В момента Neterra TV+ е добре разпознаваема услуга, която създава надеждна и легална възможност за създателите на съдържание и организаторите на събития да достигнат до своите зрители. Neterra TV+ е място за потребителите не само в България, но и на българите по света, на което могат да гледат качествено кино и събития на живо в удобството на дома си. 

 

Алек Вучков. Текстът е от бр. 12/20 на сп. "Мениджър"

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ