БТА издаде ЛИК за Максим Минчев

Manager News

Специален брой на списание ЛИК, посветен на Максим Минчев се опитва да сглоби пъзела на необятната, многопластова, енциклопедична и харизматична личност на генералния директор на Българската телеграфна агенция, който почина от COVID в края на миналата година.

„Разкази за разказвача” – така определят този брой на ЛИК неговите автори и съставители. В него са събрани 19 гледни точки за Максим, които очертават образа на човек, владеещ изкуството да живее интересно и да генерира синергии, променящи света.

"Максим имаше увличащ наративен дар, от който се родиха десетките му книги в жанра на „умния пътепис”, достигащ до недрата на човешкото битие. Неговите разкази бяха тип „летящо килимче“ – можеше да те пренесе, където пожелае, без да е нужно да ставаш от стола си”, пише в предговора на броя Георги Лозанов. Спомени за Максим разказват и други от най-близките му приятели, съратници и колеги от световните информационни агенции: Соломон Паси, Борислав Чалъков, Георги Милков, Кирил Вълчев, Златна Костова, Людмил Тодоров, Светломира Димитрова, Марин Делчев, Даниела Горчева, Христо Димитров, Михаил Гусман, Арам Ананян, Дядо Сионий, Михаил Михайлов, Александру Йон Джибой, Ерик Уайнър, Арнощ Табашек, Максим Бехар, Веселин Маринов.

В списанието е публикуван и откъс от последния пътепис на Максим Минчев за Африка, който предстои да бъде издаден от „Фабер”.

Новият брой на ЛИК, посветен на Максим Минчев може да намерите в пунктовете за продажба на вестници и списания в страната.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ