Четиво в аванс: Новият сборник с разкази на Радослав Парушев "Само за напушени"

Без излишно театралничене и с приятния си ненатрапчив стил, изпълващ кадъра, актьорът Захари Бахаров участва в премиерата на новия сборник разкази на един от любимите български писатели от новата вълна,  Радослав Парушев "Само за напушени".

Верен на успешния, въведен от самия него модел на представяния, Парушев и този път направи премиерата си в Интернет на едноименната Facebook страница на проекта. Във видеата, представящи новите му разкази, участват още хора, сред които Мила Парушева, както и самият писател.

След седем издадени книги, повлияни от високите световни образци на модерната литература, този път Радослав Парушев-Чарли ("Project Dostoevski", "Животът не е за всеки", "Отвътре") отдава почит на класическия пънк на Ramones и Sex Pisotls. В сборника има 21 къси разказа, написани преди всичко с цел забавление на публиката и приятно прекарване на свободното време.

"Стига толкова сериозност – казва Парушев – стига толкова социално ангажирани драми, че младите хората съвсем ще престанат да четат българска литература". В книгата се засягат широк спектър от приятни, ненатоварващи и същевременно важни теми – от проблемите в еволюцията на плодните прилепи и брадавичестите свине, през особеностите на етикета в двора на Александър Македонски, до практически необяснимата фиксация на мъжката част от земното население към женските гърди.

Сборникът излиза като пилотен проект на новосъздаденото издателство за модерна българска проза "Гигамоно", управлявано от съпругата на автора Николета Парушева Ховрин. 42-годишният Радослава Парушев е корпоративен адвокат, женен, баща на едно дете.

Включваме се в литературното четене на тандема Парушев-Бахаров с видео на разказа "Лекарството" от новия сборник "Само за напушени".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ