Чуйте "Requiem" на Моцарт по един нов начин

Чуйте Requiem на Моцарт по един нов начин

Чуйте "Requiem" на Моцарт по един нов начин

За първи път в България, класически концерт си поставя амбициозната цел да напусне традиционната „обител“ на класиката – оперите, театрите, камерните зали и да влезе на едно място, твърде необичайно за такъв тип събитие – спортна зала. „Колодрума“ в Пловдив ще бъде озвучен от гениалната музика на Моцарт. "Requiem" на Моцарт ще може да се чуе по един съвсем нов начин чрез Genesis Orchestra, с артистичен директор и главен диригент Йордан Камждалов и чрез хоровия формат на Музикалната Лаборатория за Човека с диригент Мая Василева. 

Концертът ще бъде излъчван с метода „livestream“ и така ще напусне територията на „Колодрума“ и ще обиколи света. Към тези 2500 човека, които ще имат шанса да усетят магията на “Requiem” на живо, ще се присъединят и хиляди други от различни точки на планетата. Кодът за „livestream“-а на събитието ще бъде предоставен безвъзмездно на заведения за хора в неравностойно положение – домове за възрастни хора, домове за деца без родителски грижи, психиатрични клиники. Всички визии и материали по проекта (включително и този текст) използват специално създаден шрифт, подходящ за хора с дислексия, любезно предоставен от неговата създателка – Кристина Костова.

Проектът „Свобода в класиката” се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на град Пловдив за 2017г. Концертът ще се проведе на 26.03 в Пловдив, в рамките на Културния календар на града. Промоционалните билети за събитието на цена от 30 лв. (зона „А”, без запазени места) са вече в продажба чрез системата Epay-Go. Билети можете да закупите и на всички каси на Easy Pay в София и страната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ