Десетки музикални директори пристигат за форум в Софийската опера

Десетки музикални директори пристигат за форум в Софийската опера

Десетки музикални директори пристигат за форум в Софийската опера

Софийската опера ще бъде домакин на Международен форум „Опера Европа“. Събитието ще се проведе от 22 до 24 март. 

Форумът ще събере в Операта 87 директори и различни представители на големи оперни театри от Европа, Америка и Канада, съобщават от музикалната институция.

„България е председател на Съвета на ЕС през първите шест месеца на 2018 г. Ето защо е много подходящо времето за първото събитие на „Опера Европа" да е на българска територия. Националната опера, под стабилното и визионерско ръководство на Пламен Карталов, е отдавнашен член на нашата асоциация и ние с радост приемаме поканата да посетим тази прекрасна столица", коментира по повод срещата в София директорът на „Опера Европа“ Никълъс Пейн. 

От Софийската опера посочват, че този международен форум предлага възможност за четири от нейните специализирани групи да взаимодействат и да обменят опит и идеи по ключови въпроси, свързани с прилагането на промяна в ръководството на оперния театър. „Също така ще се възползваме от техния колективен опит, за да усъвършенстваме практиката си за поставяне на цели за оценяване и постигане на определени резултати", допълват от Операта.

Международният форум ще бъде открит на 22 март с българската опера „Янините девет братя“ от Любомир Пипков. През последния ден участниците ще посетят Рилския манастир, за да видят част от историята и красотата на България. 

По-късно тази пролет, през месец май, Националната операта ще се представи на сцената на Болшой театър в Москва с постановката „Янините девет братя“.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ