Джаз сензацията Шабака Хътчингс с единствен концерт на Балканите в София

Джаз сензацията Шабака Хътчингс с единствен концерт на Балканите в София

Джаз сензацията Шабака Хътчингс с единствен концерт на Балканите в София

Една съвременна джаз легенда  - саксофонистът и кларнетист Шабака Хътчингс, обявен за Bandcamp Artist of the Year за 2016г., ще стъпи тази пролет на българска земя като част от световното си турне с групата си Shabaka and The Ancestors. 

Това е единствената дата, на която музикантите ще се изявят на Балканите и една от редките дати за Европа изобщо. Музикантите от Йоханесбург, ЮАР, ще пристигнат в София от Париж, след което продължават към Лондон. Албумът Wisdom of the Elders, който излезе през септември миналата година, е записан само за ден в Йоханесбург. Ето какво казва самият Хътчингс за него:

„Възприемам енергията като форма на мъдрост, която се предава през вековете.“ Разкривайки мотива за избор на заглавие на албума („Мъдростта на старите“), той допълва: „Когато изучаваме музиката, животите, думите на нашите велики музиканти, можем да усетим основните им източници на енергия. Това е първичната жизненост на човека, която го направлява да използва музикалната специфика на избрания жанр по начин, отразяващ вътрешният източник на енергия. Това е интуитивна мъдрост, предадена ни в наследство от нашите деди.“ 

Концертът ще се проведе на 30 март в Sofia Live Club. Съвместно с гостуващите музиканти, на сцената ще се изяви и етно-ембиънт формацията Кайно Йесно Слонце. Вечерта обещава да бъде вълшебна, тъй като и двете групи ще зарадват публиката с нови заглавия. На събитието Кайно Йесно Слонце официално представят новия си албум Mare Verborum, който е пети пореден в дискографията им. Те ще изсвирят както всички парчета, включени в диска, така и най-обичаните композиции от досегашното си творчество.

The Bridge се осъществява с подкрепата и вкуса на BULLEIT Frontier Whiskey по идея на Фалшименто - подкастът за нова музика по Радио Бинар на БНР.

Чуйте сега албума „Wisdom of the Elders“.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ