нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Отбелязваме Европейския ден на езиците тази събота

За трета поредна година в София се провежда Европейски ден на езиците. Домакин на събитието е SofiaRingMall.

По традиция участие в Европейския ден на езиците ще вземат представители на много европейски посолства, културни институти и организации, сред които Британски съвет, Португалски културен и езиков център, Чешки център, Институт Сервантес, Френски институт, Гьоте институт, Европейска комисия, Главна дирекция "Писмени преводи", Център за развитие на човешките ресурси, Институт за български език към БАН, Унгарски културен институт, Италиански културен институт, Полски институт, Посолство на Австрия, Посолство на Финландия, Посолство на Република Хърватия, Посолство на Словакия, Посолство на Грузия, Посолство на Швеция, Посолство на Румъния, Руски културно-информационен център, Културно-информационен център на Република Македония, Асоциация „Оптима”, Фондация „Заслушай се“ и др.

На 30 септември от 12:30 ч. всеки посетител ще има възможност да научи да научи нови чужди думи на поне 18 езика: чешки, френски, английски, руски, немски, български, полски, фински, испански, словашки, италиански, грузински, македонски, хърватски, румънски, португалски, унгарски, шведски и жестомимичен език в „светкавичните” курсове и уроци на място. Да разговаря с представители на посолства и културни центрове и да провери какви са най-добрите възможности за езиково обучение, курсове, тестове, изпити, програми за училищно, висше, професионално и младежко образование и обучение. Ще има много интересни образователни игри с награди, подаръци, томболи, както и уникалния Поезиомат - безплатен джубокс за поезия, на който можете да чуете стихотворения на 14 езика. На щандовете на различните държави ще има и разнообразна информация и за природата, културата и хората на страните-участнички.

Европейският ден на езиците е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична общинаи се провежда с медийното партньорство на БНР. 

още от Култура