Какво предстои в Софийската опера през януари

Какво предстои в Софийската опера през януари

Какво предстои в Софийската опера през януари

В първия месец на новата 2017 година Софийската опера и балет предлага букет от любими заглавия от оперния и балетен репертоар.

Програмата започва с двата спектакъла на класическия балет „Лешникотрошачката“ от П.И. Чайковски, на 6 и 7 януари. 

На 7 януари от 11.00 ч. за последен път през сезона Операта ще срещне публиката с коледния шедьовър на Джан Карло Меноти „Амал и нощните посетители“. 

На 13, 14 и 15 януари ще бъде представена постановката на Уго де Ана на операта на Винченцо Белини „Норма“. Три изпълнителки на главната роля ще участват в тези представления: Габриела Георгиева, Цветана Бандаловска и италианското сопрано Фиоренца Чедолинс. Като Адалджиза публиката ще чуе мецосопраното от Италия Дилета Скандюци. Костадин Андреев дебютира в ролята на Полионе. 

В перлата от балетния репертоар на Чайковски „Спящата красавица“ на 20, 21 януари като принц Дезире гостува двукратният лауреат на Международния балетен конкурс във Варна, канадецът от китайски произход Ю Ши. В ролите на Фея Люляк и Фея Карабос за първи път ще играят Венера Христова и Дарина Бедева.  

На 22 януари ще прозвучи операта на Жорж Бизе „Ловци на бисери“. 

Френският репертоар е застъпен в още едно заглавие от януари – „Самсон и Далила“ от Камий Сен-Санс, с гостуващите Надя Кръстева (Далила) и Даниел Магдал (Самсон). 

По случай светлите християнски празници Йордановден (6.01) и Ивановден (7.01) се предлага отстъпка на всички именници и на онези, които ги обичат и искат да ги изненадат с нещо по-специално, като посещение на оперен или балетен спектакъл. Всеки втори закупен билет от и за именник до края на януари ще се предлага с 50% отстъпка за всички оперни и балетни представления до 12.02.2017 г., включително, съобщават от Операта. Предложението е валидно само на касата на Софийската опера и балет за ценови категории от 40, 30, 25 и 20 лв.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ