Късо кино на Летище София

Късо кино на Летище София

Късо кино на Летище София

„Късо кино с крила“ е мотото, под което успешно се реализира проектът ФилмГейт БГ - първата по рода си свободна зона за българско късометражно кино на летище София на продуцентска компания Менклипс. 

Вече всички пътници, заминаващи от Терминал 2, имат възможност да прекарат времето си преди извеждане към самолета в компанията на седмото изкуство. На екраните на ФилмГейт БГ при изходи B1-B4 ги очакват вълнуващи истории, събрани в предизвикателната форма на късата лента. Програмният блок е с продължителност от около час и обикновено включва три филма – игрален, анимационен и документален. Всички филми са с английски субтитри, а излъчването им продължава без прекъсване по време на оперативното време на летището.

Проектът се радва на изключително съдействие от страна на автори и продуценти и в резултат на това ще успее да покаже едни от най-успешните български късометражни филми, без да забравя дебютиращите млади автори с първи стъпки в киното.

ФилмГейт БГ има за цел да „срещне“ широката публика с произведения, които рядко намират своя път до обикновения зрител и по този начин да провокира интерес, който да постави началото на една нова и по-многобройна аудитория за късото кино.

Продължителността на инициативата е шест месеца и заключителната й фаза е насрочена за месец септември. В момента се водят преговори за стартирането на проекта и на летище Пловдив.

Идеята се реализира с финансовата подкрепата на програма „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.“ на Национален фонд  „Култура“ и в партньорство с летище София. За новини, програмата и повече подробности следете фейсбук страницата ни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ