На кино със съседите

На кино със съседите

На кино със съседите

За трета поредна година ИКЕА застава зад инициативата Блок Кино, която събира хората от кварталите на София, за да гледат заедно български филми на открито. Съседи и гости на квартала се настаняват на удобни мебели от ИКЕА и се наслаждават на специално селектирани филми в междублоковите пространства. Тази година прожекциите от Блок кино ще сa от 24 юли до19 август, a входът за тях, както винаги, е свободен.

Кварталите, които ще посрещнат ново игрално и документално българско кино, тази година са: Княжево, Света Троица,  Младост, Хиподрума, Изток, Надежда, Гео Милев, Сухата Река, Зона Б-5 и Дружба. В програмата на Блок Кино 2017 са включени 20 късометражни и пълнометражни игрални филма, които ще забавляват жителите на столичните квартали. 

За първи път тази година по инициатива на ИКЕА, Блок Кино излиза и извън София и ще гостува в Перник на 19 август. Прожекцията е и за всички гости на града, които могат лесно да хванат влака за Перник и да станат част от едно кино приключение с документалния филм „Пощальонът“.

Фокус в тазгодишната програма на междублоковия кино фестивал са документалните филми. Разказвайки истински истории на истински хора, документалното кино има силата да въвлича зрителя в случки от реалния живот, а съпреживяването на емоциите на героите сближава хората от публиката. Tъй като мисията на ИКЕА е да прави местата за живот на многото хора по-добри, брандът застава зад документалната програма, която цели да доближи истинските истории до хората в истинските им места за живот. 

„Ние смятаме, че документалните филми разказват истинските истории на истински хора и различните щастливи или тъжни, положителни или отрицателни моменти, през които са минали. Затова в 5 вечери ще отдадем почит на документалното кино, като покажем 5 български истории на хора, сблъскали се с различните аспекти на живота.“

По време на всяка от документалните прожекции, ИКЕА организира и специален приключенски кът с продукти от лятната си колекция. Зрителите могат да се снимат и споделят снимката си в Instagram с #мястозаистории и #истинскихора, за да участват в томбола за награди, с които могат да продължат летните си приключения.

Ето и програмата от документални филми:

27 юли - “Пустиняци”- реж. Цветан Драгнев, 66, 2017 / квартал Младост (паркът до „Община Младост“)

1 август - “От Кремона до Кремона”- реж. Мария Аверина, 75, 2017 / квартал „Хиподрума“ (51 СОУ)

3 август - “Дългият път към дома” - реж. Боряна Пунчева, 70, 2013 / квартал „Изток“ (паркът до КАТ)

9 август - “Пощальонът”- реж. Тонислав Христов, 82, 2016 / квартал „Гео Милев“ (парк „Гео Милев“)

15 август - “Реки без мостове”- реж. Кристина Грозева и Петър Вълчанов, 75, 2013 / квартал „Зона Б5“ (парк „Възраждане“)

19 август - “Пощальонът”- реж. Тонислав Христов, 82, 2016 / Перник

Всички прожекции започват от 20:45. Вход свободен.

Следете лятното киноприключение на ИКЕА на Facebook страницата на IKEA; Facebook страницата на БЛОК КИНО; уебсайта на БЛОК КИНО и в Instagram с #мястозаистории и #истинскихора

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ