Нова книга на Джон Гришам излиза на български език

Нова книга на Джон Гришам излиза на български език

Нова книга на Джон Гришам излиза на български език

Тази седмица ще излезе на български език новата книга на световноизвестния писател Джон Гришам „Бар „Петлите“, съобщава издателство Обсидиан.

Сюжетът на романа е следният: Марк, Тод и Зола решават да учат право, за да променят света. Но след три години следване приятелите са наясно, че са станали жертва на измама. Те са взели огромни заеми, за да се запишат в посредствено учебно заведение. Неговите възпитаници трудно изкарват изпита за правоспособност и още по-трудно си намират добре платена работа. А когато разбират, че тяхното висше училище е част от верига кухи фирми, хедж фондове и отпускащи студентски кредити банки, Марк, Тод и Зола осъзнават, че са попаднали в мрежите на ловък и безскрупулен играч, който печели милиони с подвеждаща реклама, незаконни финансови операции и съмнителни офшорни сделки.

Джон Рей Гришам е известен американски писател на съдебни трилъри. Той е сред най-високотиражните съвременни автори. Романите му освен с изключително умело изградени сюжети се отличават и със солидните си фактологически проучвания. Това им придава особено информативен характер. Според някои критици това е най-ценното им качество. Върху няколко от неговите романи са направени успешни филми като „Фирмата“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ