"Mamma Mia!" на Белоградчишките скали

Mamma Mia! на Белоградчишките скали

"Mamma Mia!" на Белоградчишките скали

За четвърта поредна година Софийската опера и балет ще предложи на почитателите на класическото музикално изкуство неповторимо преживяване - "Опера на върховете - Белоградчишки скали". Фестивалът на столичната опера започва в Белоградчик след дни, на 20 юли (тази събота) и ще приключи на 4 август. 

"Опера на върховете" ще представи на гостите си от България и чужбина известни оперни и балетни постановки, изпълнени от артистите на Софийската опера, на фона на уникалния естествен декор на Белоградчишките скали. 

"Както е казал Константин Иречек: Не може да се говори за Белоградчишките скали, те трябва да се видят", каза на пресконференция в сградата на Операта в София днес директорът ѝ академик Пламен Карталов. 

Програмата на фестивала започва в събота с балета "Кармина Бурана". В неделя ще бъде поставен балетът "Дамата с камелиите". Билетите са вече в продажба. 

На 26, 27 и 28 юли следват съответно оперите "Трубадур", "Кармен", "Турандот". При Белоградчишките скали ще бъде изпълнен и популярният мюзикъл "Mamma Mia!" - датите са 1, 2, 3, 4 август, от 20 ч. 

"Опера на върховете - Белоградчишки скали" е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, с подкрепата на Община Белоградчик. Чрез събитието Общината се радва да стимулира културата и туризма в района си. 

Тази година публиката отново ще има възможност да е част от уникално събитие - посещение на пещера Магурата, където ще бъде изпълнен спектакъла-пърформанс "Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри", съобщиха от Софийската опера. Спектакълът трае 2 часа и 30 минути и се реализира в движение: първата част е при входа на пещерата, втората е в залите ѝ, а третата завършва с "Ездата на валкюрите" на изхода на пещерата и с дегустация на регионални вина от винарска изба "Магура" за публиката. По време на прехода на спектакъла вътре в пещарата спирките са девет.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ