Софийската опера и балет открива гастролната програма в Москва с "Янините девет братя"

Софийската опера и балет открива гастролната програма в Москва с Янините девет братя

Софийската опера и балет открива гастролната програма в Москва с "Янините девет братя"

След продължителна пауза на руската сцена от днес започва гастрола на Софийската опера и балет в Болшой театър в Москва. Спектаклите ще се играят на новата и на историческата сцена на държавния академичен Болшой театър от 12 до 23 май.

Репертоарът включва операта "Янините девет братя" от Любомир Пипков, балета "Корсар" в постановката на Елдар Алиев и тетралогията на Рихард Вагнер "Пръстенът на нибелунга".

Руската публика с нетърпение очаква българските артисти. Всички билети за спектаклите са продадени. "Радостен съм, че след голяма пауза Софийската опера и балет ще гастролира на сцената на Болшой театър", каза генералният директор на Болшой театър Владимир Урин.

Московската публика с нетърпение очаква трупата на Софийската опера. Интересът към самия театър и към репертоара, който ще представят българските ни колеги е голям. Мога да заявя, че всички билети за спектаклите - както за оперните, така и за балетните вече са продадени. Бих искал да пожелая на нашите гости успех и да спечелят любовта на московския зрител, допълни той.

Тази вечер Софийската опера и балет открива гастролната програма с операта "Янините девет братя" на Любомир Пипков. "Ще покажем напълно нова версия, която сме приготвили специално за руския зрител", каза академик Пламен Карталов, като подчерта, че по този мащабен проект е работил осем години.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ