Софийската опера и Болшой театър с взаимно сътрудничество

Софийската опера и Болшой театър с взаимно сътрудничество

Софийската опера и Болшой театър с взаимно сътрудничество

Директорът на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов и професор Владимир Урин, директор на Болшой театър, подписаха договор за взаимно сътрудничество.

Договорът е за предстоящи гастроли от 12 до 24 май 2018 г. на Софийската опера на една от най-престижните световни сцени - в Русия.

Гастролите ще бъдат открити с две български произведения - операта "Янините девет братя" на Л. Пипков и балета "Нестинарка" на М. Големинов.

Освен това Софийската опера ще представи пред московската публика четирите спектакъла от Вагнеровия "Пръстен на нибелунгите" – "Рейнско злато", "Валкюра", "Зигфрид" и "Залезът на боговете", които ще бъдат поставени на Историческата сцена на Болшой театър.

Двамата директори обсъдиха и възможността за организиране на концерт на младите формации на Софийската опера и Болшой театър в Бетовеновата зала на театъра.

По време на визитата си в Москва маестро Карталов посети новата постановка на Болшой театър - операта “Идиот”, като след спектакъла поздрави артистите за великолепното изпълнение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ