"Mamma Mia!" на Белоградчишките скали

 Mamma Mia! на Белоградчишките скали

"Mamma Mia!" на Белоградчишките скали

Софийската опера и балет остава вярна на традицията си и подарява за трета година на публиката издание на фестивала "Опера на върховете" в Белоградчик. 

Началото на тазгодишното издание на фестивала ще бъде на 13 юли с постановката на балета "Корсар" от Адолф Адам, съобщиха от операта. Това е спектакъл, пожънал голям успех по време на турнето на артистите на сцената на Болшой театър в Москва през май тази година.

До 29 юли публиката ще може да се наслади и на балетите "Дон Кихот" и "Жизел", както и на оперните шедьоври "Кармен" и "Тоска". 

Фестивалът "Опера на върховете 2018" ще предложи на зрителите и най-новия проект на Софийската опера и режисьора акад. Пламен Карталов – мюзикълът "Маmma Mia!", стана ясно днес на пресконференция в сградата на операта на ул. Врабча в столицата.

"Mamma Mia!" е по музиката на известната шведска поп група АВВА. Той ще бъде представен за първи път в България, а публиката на Белоградчишките скали ще може да го види само дни след премиерата му в София на 18 юли. С участието на Люси Козарева, Весела Делчева, Еделина Кънева, Влади Михайлов, певецът Орлин Горанов и Ники Сотиров, Симеон Владов, Деница Шопова, Силвана Пръвчева и др.

Зрителите ще се насладят на песните на ABBA "Money, Money, Money", "Voulez-Vous", "Dancing Queen", "The Winner Takes it All", "SOS", "Super Trouper" и др. Либретото ще пренесе публиката на малък гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации въвличат в романтична комедия. 

На фестивала ще прозвучи и прочутия "Реквием" от Джузепе Верди, който организаторите посвещават на 370-годишнина от основаването на Никополската епархия, на 330 години от избухването на Чипровското въстание и в памет на жертвите от въстанието в Северозападна България от 1850 г. 

Гостите на третото издание на "Опера на върховете" ще могат да посетят и едно специално събитие – Пещерната импресия в три части "Вагнер Магура" – история за богове, Великани, джуджета и Валкюри. Това ще бъде спектакъл в три части, в който в пещерата "Магура" чрез своята игра артистите на Софийската опера пресъздават чувствата и емоциите на музиката и героите на композитора Рихард Вагнер.

Организатори на фестивала са Софийската опера и балет, Министерството на културата и Общна Белоградчик.

Билетите вече са в продажба на касата на Софийската опера, в Туристическия информационен център – Балчик, МОЛ Видин и в мрежата на Easy Pay.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ