Стоянка Мутафова става на 97 години

Стоянка Мутафова става на 97 години

Стоянка Мутафова става на 97 години

Стоянка Мутафова празнува своя 97-ми рожден ден днес. За нея 2-ри февруари е двоен празник, тъй като тя отбелязва и 70 години на сцена. Обичаната българска актриса ще отбележи двете щастливи събития с грандиозен спектакъл в зала 1 на НДК. Поради големия интерес и бързо разпродадените билети "Г-жа Стихийно бедствие" заяви, че е готова да повтори честването на 12 март отново на същото място. Дни преди да навърши 97 г. актрисата си пожела само здраве, за да може още да радва почитателите си на сцената.

Родена като Стояна Мутафова, тя получава името Стоянка, след като името й е объркано на афиш още в началото на театралната й кариера. Именно с името Стоянка тя е позната на широката публика у нас. Обичаната актриса е играла в над 90 театрални постановки. Популярна с ролите си във филмови и телевизионни продукции като „Големанов“, „Вражалец“, „Милионерът“, „Новогодишна шега“, „Топло“, „Любимец 13“, „Кит“ и много други. Известни нейни сценични партньори са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Невена Коканова.

На 94-годишна възраст през 2016 г., осъществява мащабно турне в театрални зали в САЩ, Канада, Германия, Нидерландия, Швейцария и Великобритания. Кандидат е за Световен рекорд на Гинес в категорията „Най-възрастна активно играеща на сцената актриса“

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ