Студенти от Техническия университет в София се класираха за Formula Student Netherlands

Отборът на Технически университет - София Formula Student подготвя трети български състезателен болид за участие в международната надпревара Formula Student Netherlands (FSN).

Българският отбор за първи път е класиран за Formula Student Netherlands. Международното състезание, в което участват отбори от над 100 престижни университети от цял свят, ще се проведе от 7-ми до 11-ти юли 2019 г. на писта Assen, където също се провеждат и кръгове от F1 и Mоto GP.

В момента отборът подготвя трета версия на първия български състезателен болид. Той ще бъде подобрена версия на този от сезон 2018. В него са вложени много нови инженерни разработки, които са новост на технологичния пазар у нас и по света.

Formula Student е един от успешните студентски проекти на Технически университет-София. Мотивирани студенти от различни факултети на университета преди четири години сформираха ОТБОРА, който проектира и реализира прототип на състезателен болид.

За втора поредна година отборът се класира и за престижното международно студентско състезание FS ImechE (Institution of Mechanical Engineers). То е от международните серии Formula Student и се провежда на пистата от календара на F1 Silverstone, Великобритания и е най-утвърденото европейско състезание в сферата на инженерното образование. Надпреварата има за цел да развива предприемачески и иновативни идеи у младите инженери и да насърчава повече млади хора да започнат кариера в инженерството. Всяка година на Silverstone за участие в състезанието пристигат повече от 100 отбора от целия свят.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ