В България вече има уебсайт за споделяне и размяна на книги

В България вече има уебсайт за споделяне и размяна на книги

В България вече има уебсайт за споделяне и размяна на книги

В България заработи първия по рода си уебсайт за споделяне на книги. Той се нарича Knigoman.bg и представлява пълноценна платформа, в която всеки желаещ може да размени свои книги срещу такива, които не е чел. В сайта можем както да предложим собствени заглавия за споделяне или да си избираме от тези на други потребители, така и да си създадем лична виртуална библиотека, която след това да разширяваме.

Споделянето на знание е в основата на всяка цивилизация и затова нашето желание е, създавайки проекта Knigoman.bg да го направим още по-достъпно за българските читатели. Убедени сме, че от това ще има дългосрочна полза не само за сайта, а и за цялото ни общество. Във време, когато икономиката на споделянето набира популярност в целия свят с нови и нови платформи за предоставяне на лични автомобили, домове и вещи, какво по-хубаво от това да създадем лесен инструмент за споделяне на знание – може би най-ценният актив, който едно общество може да има“ - обяснява Владислав Костовски, основател на уебсайта.

Т.нар. икономика на споделянето (sharing economy) е една от най-актуалните и най-бързо развиващи се тенденции при онлайн услугите. В този сегмент по света вече съществуват стотици проекти и услуги – от такива за споделено пътуване или предоставяне на лични жилищни домове, през сайтове за различни туристически пособия, инструменти, техника или други предмети, както и за преотстъпване на време или на специализирани умения. В България този нов сегмент все още тепърва прохожда, а Knigoman.bg е сред първите български проекти, фокусирани върху споделянето и размяната на лични вещи – в случая книги.

В сайта вече може да бъде открита както художествена литература, така и книги на техническа или бизнес тематика, медицинска и правна литература, заглавия за изкуство, езотерика, еротика, помагала за обучение по чужди езици и много други. Освен възможностите за споделяне на книги, посетителите на платформата ще имат достъп и до организираните от нея томболи и други прояви.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ