Панаирът на книгата отвори в НДК, над 160 щанда на 6 етажа до неделя

Панаирът на книгата отвори в НДК, над 160 щанда на 6 етажа до неделя

Панаирът на книгата отвори в НДК, над 160 щанда на 6 етажа до неделя

Едно от любимите събития на българските читатели започна днес в Националния дворец на културата (НДК) в София - Панаирът на книгата. 

Очаква се в събитието да се включват над 160 участници от България и чужбина.

На панаира има 160 щанда, разположени на 6 етажа, които ще посрещнат любителите на книгите. Тази година мотото е "Четири страни - един език" и е с фокус към немскоезичната литература.

Панаирът беше открит днес от вицепрезидента Илияна Йотова, съобщи БНТ. "Националният дворец на културата се превръща в един наистина вълшебен дворец, а всички нас, най-вече читателите, пътешественици и пътешественици в следващите няколко дни в непознати светове - такива, каквито ги разкриват книгите", каза тя.

Най-мащабният книжен форум у нас ще се проведе от 11 до 16 декември. Съпътстваща програма отново е наситена с премиери на най-новите книжни заглавия, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели, литературен фестивал с над 80 гости. 

За шеста поредна година панаирът посреща Софийски международен литературен фестивал. Фокусът на тазгодишното издание на фестивала е върху немскоезичната литературата на Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн. Програмата ще представи на българската публика 11 гостуващи автори и над 70 български участника в различни формати - срещи с автори, дискусии, изложби и детска програма, съобщават от Асоциация "Българска книга".

Софийски международен литературен фестивал представя и Тайно поетическо четене. Сърцето на литературния фестивал традиционно ще тупти на сцената на Мраморно фоайе, ет. 2 на Националния дворец на културата. 

46-ият Международен панаир на книгата през 2018 г. се организира с подкрепата на Министерството на културата и Столична община, като събитията се провеждат в партньорство с Франкфуртския панаир на книгата, Гьоте институт–България и с финансовата подкрепа на Министерство на външните работи на Германия. Събитието е част от Културния календар на Столична община за 2018 г.

Работното време на изложението е: от 11 и 15 декември от 10:00 до 20:00 ч. и от 16 декември от 10:00 до 19:00 ч. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ