Вече официално е открита Арена Шумен

Вече официално е открита Арена Шумен

Вече официално е открита Арена Шумен

Вчера официално бе открита многофункционалната зала "Арена Шумен", съобщи Дарик. Тя е разположена на 4 етажа и има 1500 постоянни места, като капацитетът им може да се увеличи с още 900.

"Сами виждате колко много неща се правят. Това ви го обещах и днес го има. Имам и обещание за старческия дом - това ще го направим тая година. А кмета от вчера ходи по мене и за стадиона", каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на официалната церемония вчера. Мащабният проект струва 8,5 млн. лева.

Основното игрище е със сертифицирана настилка и може да се използва за всички видове спортове с топка. В сградата има и кафене, фитнес зала, сауна и баня, 6 съблекални, по две помещения за треньори и за съдии, зала за пресконференции, места за журналисти за директно предаване на събития, подсигурени са помещения за допинг-контрол, медицински кабинет.

Целият район около "Арена Шумен" е изцяло облагороден. Около залата има 21 дка паркова територия, 200 новозасадени дървета, пейки, фонтани и 300 паркоместа. Асфалтирана е ул. Марица и са изградени две кръгови кръстовища. Заедно с това бе обновен и Паметникът на пети полк. 

От Общината обещаха през другата седмица да се организират дни на отворените врати, за да могат шуменци да разгледат съоръжението.

Вижте снимки тук.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ