Вълнуваща експедиция из София започва от днес по National Geographic

Вълнуваща експедиция из София започва от днес по National Geographic

Вълнуваща експедиция из София започва от днес по National Geographic

Вълнуваща експедиция из София започва от днес, 11 октомври, по National Geographic.

От 21:30 часа стартира четвъртият сезон на поредицата на National Geographic „Explore Bulgaria“. Той обещава да отведе зрителите отвъд познатото в посока, която по-рядко се сещаме да го търсим – в големия, шумен и познат до втръсване столичен град. 

Шестте епизода изследват софийски тайни, разбулват популярни градски легенди и ни срещат с малко известни, но колоритни представители на съвременната градска култура.

Софийската експедиция е водена от журналиста Драго Симеонов. Неговото любопитство и пристрастеност към фактите разкриват Женския пазар, Битака, минералните бани, Киноцентър „Бояна“ и дори Витоша по нов, изненадващ и непринудено забавен начин. Драго се среща с експерти и местни жители, които споделят малко познати събития и факти от историята, градоустройството, природата и културата на града. По време на софийската експедиция той е поставен пред изпитания и непрекъснато подлага на тест не само представите си за София, но и границите на собствените си възможности. Различните задачи, с които се справя, дават възможност на зрителите да се потопят в преживяванията му и да открият забравени традиции и нови начини на живот на софиянци.

Редакторите на сайта Obekti.bg се срещат с Драго за втори път от началото на снимките на поредицата. Вижте какво са си споделили в интервюто тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ