Възражда се софийското първенство по шахмат за деца и юноши

Възражда се софийското първенство по шахмат за деца и юноши

Възражда се софийското първенство по шахмат за деца и юноши

Да се възроди „Първенство на София по шахмат за деца и юноши до 8, 10, 12, 14, 16 и 18 години“  - тази идея обедини повечето клубове по шахмат в столицата. Софийски клубове по шахмат, Българска федерация по шахмат 1928 и Столична община застанаха зад идеята през 2018 г. да се проведе градско първенство по шахмат за софийските деца.

Целта е да се увеличи броя  на турнирите по класически шахмат, така че малките състезатели да получат повече участия на подобни форуми, за да поддържат спортно-техническата си подготовка, да подпомагат тренировките си и да постигат по-високи резултати на държавни, европейски и световни турнири

Участието за децата е безплатно. Регистрацията за състезателите, картотекирани в софийските клубове по шахмат на възраст от 5 до 18 години, вече започна. Заявките за участие ще бъдат публикувани тук

Софийско Градско първенство ще се проведе по швейцарска система в 7 кръга, отделно за момичета и момчета. Контролът на игра е 60 минути + 30 секунди на състезател за завършване на партията. Класирането е по възрастови групи, отделно за момичета и момчета. Победителите във всяка група, освен медал и купа, получават безплатно настаняване за Държавното индивидуално първенство по класически шахмат в Пловдив или Плевен.

Очакванията на организаторите са традицията, да има градско първенство по шахмат в София, да се възроди и така да се популяризира шахматната игра сред децата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ