За първи път у нас: 13 посолства представят културата на Азия

За първи път у нас: 13 посолства представят културата на Азия

За първи път у нас: 13 посолства представят културата на Азия

За първи път у нас Фестивал на азиатската култура ще ни доближи до омайните тайнства на азиатската култура,танци, музика, изкуство, кухня, природа и традиции.

13 азиатски държави с представителства у нас ще запознаят българската публика със своите традиции. 30 различни активности ще бъдат предоставени на гостите на фестивала, пожелали да се докоснат отблизо до магията на азиатската култура. 

Сред изкуствата, на които ще могат да се насладят всички софиянци и гости на столицата са фолклорни танци и музикални изпълнения в традиционни азиатски костюми. За любителите на азиатската кухня ще се проведат готварски демонстрации, от които ще могат да научат интересни детайли относно приготвянето на екзотичната кухня и спецификите за всяка страна. В специално обособен фотокът всеки ще има възможност да се правят снимки с атрактивните участници във фестивала. За децата ще има локация, където ще могат да се включат в различни игри и забавления в „азиатски стил“, а уроци по калиграфия може да вземе всеки, който се запише за участие в специализираните ателиета. Почитателите на пътешествията ще могат да увеличат списъка със своите мечтани дестинации с помощта на видео материали и информация за най-красивите места на екзотичния континент.

Посланиците на държавите-участници Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония ще обяват началото на фестивала в 10 ч.на 2 юли на сцена „Лятна естрада” в Борисовата градина в София.

Всяка държава е подготвила програма, в която ще участват нейни представители. Наред с разнообразната програма с активности от различен характер, гостите могат да закупят и билети за участие в томбола. Голямата награда е 2 билета до дестинация по избор в Азия, предоставени от Turkish Airlines. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност от Международния женски клуб (IWC), партньор на фестивалa „Азия отблизо”.

Събитието ще продължи през целия ден и ще завърши в 20:00 ч. със специална Гала вечер.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ