Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ед Шийрън, който заекваше

Снимка: Guliver / Getty Images

Едуард (Ед) Кристофър Шийрън, или просто Ед Шийрън, е млад британски певец, музикант и текстописец, любимец на тийнейджърите, а също и на по-големите от тях слушатели, заради много мелодичните си глобални парчета като "Shape of You".

Преди дни Шийрън грабна първото място за най-излъчван изпълнител в музикалното приложение Spotify през 2017 г., с умопомрачителните над 6,3 млрд. слушания на песните му. Преди това той се появи закратко в една от сериите на "Игра на тронове", с което предизвика усмивки. По-малко известно за него обаче е каква е личната му история. 

Роден в Хебдън Бридж, Западен Йоркшир и израстнал в Съфолк, певецът като дете е заеквал и имал сериозен проблем с говоренето в присъствието на други хора. Той е бил тормозен от връстниците си, защото носил очила с големи стъкла. За него се разпространява популярно видео в последните дни, което посочва, че както хиляди заекващи и много срамежливи деца по света, Ед е открил, че макар че не може да говори спокойно, той може да пее. Това се случило след като баща му донесъл в дома им албум на рапъра Еминем - Ед научил наизуст бързото рапиране. Така се решил да преследва музикална кариера. И то упорито. 

През 2008 г. певецът се премества в Лондон, за да опита да пробие в музикалния бизнес. Там му било трудно. Популярността му в чужбина идва след като заминава за САЩ, от 2012 г. нататък. В САЩ той взима участие в четвъртия студиен албум на поп певицата Тейлър Суифт "Red", след което става известен по света. 

За причина за заекването му и за проблем със зрението на едното му око е сочена неуспешна лекарска операция когато той е бил дете.

Ед Шийрън има две награди "Грами", но се горее и с това, че опитва да насочва публичното внимание към проблема на децата и възрастните, които заекват. 

Ето и видеото за него. 

още от Лица