Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Говорят финалистите в конкурса Мениджър на годината 2018

1388

Д-р инж. Илия Гърков е финалист в конкерса Мениджър на годината 2018, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България. Ръководи дейностите на дружествата „Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД от 2014 г. Минен инженер от Минно-геоложкия университет, доктор на науките от същия университет. Магистър по "Мениджмънт за организационно съвършенство" от НБУ. Има сертификат по корпоративен мениджмънт от НБУ. Завършва курс по мениджмънт в Свободния университет във Великобритания, както и програма за висши ръководни кадри в London Business School във Великобритания. Има 25-години в добивната индустрия на България, Австралия и Армения. Започва работа ГОРУБСО-Златоград, продължава в  рудник „Елаците“. През 1994 г. е началник смяна в рудник „Челопеч", през 2008 г. става главен инженер, а през 2011 г. вицепрезидент „Рудодобив“.

Ако можете да опишете с една дума чувството да сте сред финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2018", коя ще е тя?

- ДОВЕРИЕ

 

- Каква беше за компанията, която управлявате, изминаващата 2018 г.? Най-важното, което постигнахте?

- Много динамична, натоварена, удовлетворяваща. Продължихме да трупаме опит, открихме нови работни места и нови възможности пред компанията и пред над 2000 семейства в Челопеч и Крумовград.

 

- Как карате всички хора от компанията да се чувстват част от успеха? Как поддържате енергията за нови победи?

- Не спираме да се променяме.

 

- Какво мислите, че в момента можем да направим за България, така че да стане по-добро място за живот и бизнес?

- Да си повярваме, че можем, да подкрепяме и надграждаме желанието за развитие, да дадем свобода на тези, които искат да работят, и да се уважаваме повече. 

Автор: Д-р инж. Илия Гърков, „Дънди Прешъс Металс“
още от Лица
24
Петък
Май