нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Новият МЕНИДЖЪР за лидерските умения и състезанията с конкуренцията

“Когато във фирмата някой човек или екип реши и започне да се състезава с останалите, това не е много добре. Състезавай се с конкуренцията. …  Режисьор – треньор – мениджър. Кой печели? Отборът! За кой се говори най-много? Или за главния актьор, или за голмайстора. Човекът обаче отзад, който гради всичко това, е този, който прави разликата”, споделя пред “Мениджър” Радослав Кошков, регионален мениджър на SCHNEIDER ELECTRIC за България, Северна Македония, Албания и Косово. Разговаряме с него за предизвикателствата да създадеш сплотен и силен екип. За възможностите за развитие на и в компанията. Свързаността на технологиите, системите, продуктите и хората в една микросистема.

 

В новия брой на МЕНИДЖЪР четете още:

 

“Защо глобална данъчна реформа” - анализ на Георги Ангелов, старши икономист в институт “Отворено общество”. Над 100 държави по света се обединиха срещу практиката дигиталните мултинационални корпорации да плащат по-малко данъци от будка за хот-дог.

 

“Колко ще струват парите утре”. Завръща ли се инфлацията. Ръстът на доходите засега значително изпреварват инфлацията. Рискове пред спестяванията обаче съществуват, има и начини да ги преодолеем.

 

“Малките предприемачи с големи мечти”. Текстът разказва историята на четирима десетокласници от русенската математическа гимназия, които създават биоалтернатива  на стиропора. Един от най-масово използваните в бита материал. Те вече са създали учебна компания BioFoam, а тя вече е отличена с две награди от младежкия бизнес форум - “Изгряващи звезди 2021”, организиран от “Джуниър Ачийвмънт България”.

 

“Глобалното състезание по-важно от победата” - анализ на Юлиян Попов, който обяснява, кой ще спечели надпреварата в климатичните технологии? Какво включва Парижкото споразумение и целите за въглеродна неутралност.

 

Кои са участниците в конкурса “Мениджър на годината 2021”? В новият брой можете да прочетете, имената на претендентите за наградата и компаниите, които представляват.

 

“Строителят на футболни галактики”. Вече две десетилетия Флорентино Перес управлява “Реал” (Мадрид) с желязна ръка и без излишни емоции. Какво стои зад успеха му и как предизвиква партньорите му. 

 

“Достъпният лукс”. Каква е рецептата за качествено четене, обяснява Александър Шпатов. Кратката формула е: добра светлина, затворен лаптоп, обърнат с екрана надолу телефон и спряна музика.

 

“Код: Синьо”. Къде да отидете в Гърция? Кой е най-примамливият или забавен остров. Нов пътеводител разказва тайните на гръцките острови.

“Промененият холивуд”. Близкото бъдеще на кино индустрията носи интересни промени за зрителите Как ще гледаме филми?

 

Търсете МЕНИДЖЪР в разпространителската мрежа в цялата страна. Ще откриете изданието и в дигиталната платформа zinzin.bg

 

 

 

още от Лица