Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нужна е нова бизнес организация

283

Ясен Гуев е консултант на компании по теми свързани с комуникации и връзки с държавни институции. От края на 2016 г. създава и поддържа сайт посветен на телекомуникациите в САЩ - www.themobileglobe.com. Има деветгодишен стаж като журналист в БНТ, репортер във вестник "Банкеръ", редактор "Бизнес и финанси" в "Медиапул", водещ на предаването "Бизнеспул" по радио "Нова Европа". Последователно е ръководил връзките с обществеността на БТК, "Евромаркет груп" и GLOBUL /Теленор. Автор на  книгата "За доброто име на фирмата" (Изд. „Велес Консулт”, 2018).

У нас има много бизнес асоциации. Имаме национално представителни структури, които участват в тристранния диалог с правителството и синдикатите, като Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българската Стопанска Камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Асоциацията на индустриалния капитал.

Имаме и огромен брой браншови организации и асоциации на чуждестранни инвеститори- САЩ (Българо-американската търговска камара), Германия (Германо- Българска индустриално търговска камара) Скандинавските страни (Българо- Скандинавска търговска камара) и много други.

Въпреки толкова много организации диалогът на бизнеса с политическата класа е неефективен. Вината за това е и в двете страни- липсва желание, структури и ясна регулация.

За да стигнем до ситуацията в която Президент и Правителство започват да говорят за нова икономическа политика без да са чули представителите на бизнеса…

Отварянето на тази тема дава възможност диалогът между политици и бизнес да бъде предифиниран, така че да даде позитиви и на двете страни и на обществото.

 

Целият текст можете да прочетете в новия брой на списание "Мениджър".

Автор: Ясен Гуев
още от Лица
20
Петък
Септември