Полезното работно правило на Антъни Бурдейн

Полезното работно правило на Антъни Бурдейн

Полезното работно правило на Антъни Бурдейн

Антъни Бурдейн се е борил да се реализира в пренаситения кулинарен живот на Ню Йорк почти през целия си живот на възрастен човек, до 44-годишен, когато излизат мемоарите му "Поверително от кухнята" ("Kitchen Confidential"). Те го правят суперзвезда, световно известен шеф-готвач, "най-скандалният майстор на храната" и телевизионна личност.  

Сега, на 60-годишна възраст, награденият с "Еми" водещ на "Parts Unknown" е по-успешен от всякога. 

В скорошно интервю за подкаста "The New Yorker Radio Hour" на "Ню Йоркър" Бурдейн разказа повече за личната си работна етика и какво мисли и прави, за да избягва бърнаут. Той сподели, че неутрализира стреса в работната обстановка чрез личното си правило... "Не бъди задник!" (НБЗ). 

"Аз имам огромен късмет - абсолютно всеки, с когото работя, го харесвам", каза той, цитиран от Business Insider. "Винаги се питам (при нови работни възможности - б.р.): виж, има много пари в това нещо, но ако телефонът ми звъни в 22 ч. нощем, ще искам ли да отида някъде? О, по дяволите, няма да го правя!", продължава той.

Това е една от причините да е бил толкова лоялен на партньорите си от продуцентска компания Zero Point Zero Production, които са с него от първото му шоу ("A Cook's Tour", 2000 г.). По думите на Бурдейн последните 16 години обиколки в света са му помогнали да реши да си постави като приоритет качеството на живота си и личното си щастие. 

"Животът е твърде кратък и лоши неща, както открих в моите пътувания, може да се случат всяка минута", казва той. И добавя, че не иска да бъде засрамен от никой свой проект, който се стреми да реализира. 

Миналата година Бурдейн говори с Business Insider за еволюцията си от ренегат неудачник в ранния етап на кариерата, до знаменитост без илюзии и баща на по-късен етап в живота, който не се тревожи вече за изхранването на собственото его. 

"Работя наистина усилено, за да не обмислям никога кое е моето място в света", каза той. "Имам възможност да работя с хора, с които преди 10 години не бих си мечтал да мога да работя. И това е голяма промяна в професионален план и нещо, за което мисля много. Как мога творчески да се забавлявам в работата, да правя интересни неща и да не се повтарям?". 

Това е неговото работно правило НБЗ в действие: Забавлявай се. Играй в работата по творчески начин. Харесвай да създаващ неща. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ