Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Българският стартъп “Civi” привлече 10 млн. долара от инвеститори в Силициевата долина

160

Мартин Димитров, един от създателите на Нованор ООД

Създателите на мобилното приложение Civi вярват, че най-важният фактор за развитието на компанията е екипът

Базираната в София софтуерна компания Нованор (Novanor) привлече 10 млн. долара за революционна платформа, предназначена за граждани от цял свят. Инвестицията е първата стъпка в глобалното разрастване на платформата, която се казва Civi. Планът на екипа е до края на 2018 г. да премине следващата фаза, както и да отвори офис в Сан Франциско, Калифорния.

Един от създателите на Нованор ООД - Мартин Димитров (29г.), обявен от Forbes България за един от най-успешните българи под 30 години за 2017 г., сподели, че за да може компанията да се разраства, най-важният фактор са хората, които ще развият продукта.

“Технологиите, които използваме, са най-новите, и понякога е трудно да се намерят хора с опит в тях. Приложението Civi обработва голямо количество данни и платфорамата зад него е проектирана и базирана на едни от най-развитите технологии в света в момента. Подобно на архитектурата на Facebook и AirBnb, Civi e изцяло Cloud базирано и използва технологии като React, React Native и Node JS, за да преодолее технологичните предизвикателствата и да бъде бързо и лесно за крайния потребител.", разказа той.

"За нас най-важното е към екипа ни да се присъединят млади и мотивирани хора, които виждат възможност заедно да развием продукт, който ще промени света и ще помогне на много хора и държави да решат проблемите в своите градове. В България екипът на Novanor вече е над 20 души, но колкото и да растем, ще се стремим да си запазим стартъп духа.”, допълни Мартин.

Civi е мобилно приложение и платформа, която, от една страна, дава достъп на гражданите до всяка една институция, а от друга - достъп на институциите до проблемите, които интересуват и вълнуват хората. Благодарение на приложението всеки може да подаде сигнал чрез снимка, например за “опасна дупка на пътя”. Сигналът се препраща автоматично към институцията, която отговаря за този проблем. По закон, както в България, така и в цял свят, държавните институции имат определени задължения, които са пряко свързани с подсигуряването на нормални условия за живот на гражданите. “Когато някой си плаща данъците, той има право по закон да изиска решаването на проблем, какъвто например е “дупката”. При официален сигнал, какъвто през Civi се изпраща автоматично към институциите, те са длъжни да реагират, а и за тях е улеснение, че гражданите им показват проблемите” споделя още Мартин.

още от Лидерство
13
Четвъртък
Декември