Затвори

Екипен дух и открита комуникация

КЛАУДИЯ ЧАСАР ТОРКАР е изпълнителен директор на ALD Automotive България от създаването на компанията у нас през 2014 г. Присъединява се към ALD Automotive в средата на 2009 г. като мениджър "Офис клон" в ALD Automotive Словения, а по-късно, през 2011 г., добавя към своите отговорности и ролята на регионален директор "Продажби" за Адриатическия регион (Словения, Сърбия и Хърватия). Преди това 10 години е била част от екипа на Porsche Group на различни ръководни позиции. Има магистърска степен от Икономическия факултет на Университета в Марибор, Словения, и бакалавърска степен от Икономическия факултет на Университета в Любляна. Говори свободно 6 езика.

Снимка: Юлиян Донов

Част от нашата култура е да оценяваме и отдаваме нужното признание за всяко постижения, независимо от това колко голямо е, споделя Kлаудия Часар Торкар, изпълнителен директор на ALD Automotive България*

- Госпожо Торкар, вие сте словенка, ALD Automotive е френска компания, а пазарът, на който оперирате, е български. Как съчетавате тези три култури?

- Това е много интересен въпрос. Говорейки за ALD - това е международна компания, която е част от групата "Сосиете Женерал" и която се ръководи от мениджъри от различни националности. В световен план ALD се управлява в дух на открита комуникация, с ясно определени ценности, корпоративни правила и зачитане на различните култури и националности, които са част от нашето работно ежедневие.

Oценявам България и мисля, че всеки ден се справям доста успешно с културните особености. За мен най-голямото предизвикателство е в личен план, тъй като на практика живея в две различни държави. Прекарвам по-голямата част от работната седмица тук, в София, и пътувам почти всеки уикенд при семейството си в Любляна. Стремя се да прекарвам колкото е възможно повече време в България - за мен тя е една красива страна с прекрасни хора. Наслаждавам се истински на общуването си с тях.

- Хора с какво образование и опит стават най-добрите търговци на оперативен лизинг?

- От една страна, търсенето на подходящи хора в България е много приятна задача, тъй като тук има голям брой специалисти с добро образование, с отлични професионални познания във всички възможни области и владеене на английски език. От друга страна обаче, поради много ниския процент на безработицата в страната откриването на правилните хора е истинско предизвикателство.

Нашият подход е да избираме хора с подходящо поведение, ангажираност към общоприетите цели, които са в синхрон с нашите корпоративни ценности, и ако е възможно - с опит в същата или подобни бизнес сфери. Да се открият специалисти, отговарящи на всички тези характеристики, е доста трудно, тъй като ние сме единственият международен доставчик на оперативен лизинг с включени услуги на българския пазар. За нашия бизнес са необходими хора с много специфични умения, за да могат да се справят успешно с ежедневната си работа.

Говорейки конкретно за профила на един търговец, освен вече споменатото търсим проактивни, самостоятелни и мотивирани хора, които да подхождат с разбиране към клиента, за да разберат по-добре неговите нужди. За да може да бъде предложено подходящо решение спрямо всеки клиент, колегите следва да имат клиентски ориентиран подход, да притежават нужните личностни качества и не на последно място - екипен дух и почтеност.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

На днешната дата
Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 19.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66922
0.599082
CNY
10
2.50928
3.98521
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23286
0.447856
RUB
100
2.74056
36.4889
USD
1
1.58894
0.62935