нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Kaufland България стартира видео поредица с водещи ръководители в компанията

Иван Иванов, ръководител направление „Плодове, зеленчуци и цветя“ в Kaufland България, разказва какво е да бъдеш успешен лидер в първото видео от новата поредица на компанията.

Kaufland България стартира видео поредица, в която водещи ръководители в компанията разказват за своето кариерно и личностно развитие. Под името „КА-Лидери“ поредицата ще представи до края на годината мениджъри от различни отдели. Всеки от тях ще разкаже историята за своя път и израстване във водещата търговска верига у нас, както и какви добри практики в подбора и вътрешното развитие на ръководители прилага компанията.

„КА-Лидери“ стартира днес със своето първо видео, в което Иван Иванов, ръководител направление „Плодове, зеленчуци и цветя“ в Kaufland България, разказва какво е да бъдеш успешен лидер и колко е важна неговата роля като опора и двигател на добрия екип.

„За да е успешен екипът, трябва лидерът му да е успешен и като човек. Да си лидер означава да си мотиватор, да си човекът, който е опората в екипа. Трябва да си този, който разбира хората, мотивира ги и ги стимулира да намират удоволствие в работата.“, споделя той.

В предстоящите видеа от поредицата ще бъдат представени ръководители на отдели Продажби, Маркетинг, Експанзия и Централно управление на недвижимостите.

Темата за вътрешното развитие на служителите заема важна част в стратегията на Kaufland България за управлението на своя човешки ресурс. Близо 80% от всички ръководители в компанията са вътрешно повишени служители, които по естествен път те надграждат концепцията за развитието на собствения потенциал като част от корпоративното благополучие.

В подкрепа на ръководителите от всички нива в Kaufland България са въведени редица обучителни програми и академии, които подготвят млади мениджъри, но и усъвършенстват ръководните умения на опитните ръководители – например „Академия за Управители на хипермаркет“, която акцентира върху ключови за управлението на бизнеса теми като „Управление на хора“, „Ключови показатели“, „Разговори за подобряване на показателите на бизнеса“, „Законови изисквания“. Друга програма „От ръководител към лидер“ съдържа 4 модула, разработени в подкрепа на мениджъри, които правят първи стъпки в управление на екипи.

Компанията има различни програми и обучения, чрез които помага на всички свои служители да трупат опит и да правят следващите крачки в своя професионален път. Модерна онлайн система включва в обучения годишно над 2500 служители по различни теми, свързани с бизнеса. За последните 15 години, в които Kaufland е на българския пазар, компанията е инвестирала в обучения на близо 15 000 служители, в това число и чрез нововъведени 8 мащабни програми за квалификация.

Всички видеа от поредицата „КА-Лидери“ ще бъдат публикувани поетапно в корпоративните канали на Kaufland България - Youtube, LinkedIn, Fаcebook, както и на www.kaufland.bg.

още от Лидерство