нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

11 хитри психологически трика, които всеки трябва да знае

Shutterstock

Психологията е наука с определени закони, които не можем да пренебрегваме. Съвременните маркетингови специалисти, предприемачите и дори мошениците осъзнават това.

Именно поради тази причина в следващите редове ще ви запознаем с няколко психологически трика, които можете да прилагате в ежедневието си, за да улесните своя живот и да постигнете целите си.

Как да разпознаете тайния обожател

Струвало ли ви се е, че определен човек ви наблюдава от известно време? Но не сте особено сигурни. В такъв случай – приложете този тест. Следващият път, когато някой ви хвърля тайни погледи, се прозейте. Дълго и с удоволствие. След това погледнете въпросния човек. Както всички знаем, прозевките са заразни. Ако и той се прозее, значи можете да сте сигурни, че ви е наблюдавал.

Как да преминете през тълпа

Ако ви се налага да минете през множество хора, пробвайте следното. Изправете се хубаво и се съсредоточете върху целта си с поглед. След това тръгнете. Ще се изненадате колко лесно ще ви пропуснат. Този трик няма да работи, ако носите слънчеви очила или си гледате в телефона.

Как да накарате някого да ви направи услуга

Много е просто – ако искате отстъпка, поискайте стоката безплатно. Работата е там, че хората не се чувстват особено добре, след като са ви отказали първият път. Затова те ще бъдат доста по-благоразположени впоследствие.

Говорете му в конкретно ухо

Още един трик, който ще накара човека отсреща да ви направи услуга. Оказва се, че е особено важно в кое ухо говорите. Думите, чути от дясното, засягат нашето логично мислене, докато лявото е отговорно за нашите чувства. Съответно винаги, когато искате да говорите с някого по работа, бъдете от дясната му страна. Комплиментите и романтични изповеди обаче трябва да бъдат чути от лявото ухо.

още от Любопитно