Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

12 хитри начина да направим детето послушно

102

Снимка: Shutterstock

Перфектна дисциплина без наказание или принуда? Възможно е и дори лесно!

Психотерапевтът и доктор по психология Гордън Нойфелд предлага 12 практични начина да формираме добро поведение у детето, а също така да затвърдим емоционалното му здраве и да опазим неговата обич. Ето кои са те.

  • Създайте рутинни ритуали, като съвместни обеди и вечери, вечерни разходки или излети. Всичко това засилва вашата обич и дава на детето чувство за стабилност, което се отразява и на поведението му.
  • Приемете отговорността да защитавате детето от неприятности. Ако не искате да се намесвате по време на спор между деца, уверете се, че около тях няма предмети, с които те да си посегнат и да се наранят.
  • Общувайте с детето си, водени от добрите си намерения. Не забравяйте, че детето иска на първо място да бъде добро за най-близките си хора на света.
  • В случай на проблемна ситуация, винаги наблегнете на добрите си отношения с детето. Каквото и да стане, то трябва да знае, че го обичате и цените.
  • Преди да дадете инструкции, се уверете, че сте привлекли вниманието на детето. Ако едно дете прави нещо, трябва да се поинтересувате от заниманието му, да се включите в него за кратко, да установите контакт с очите, да му отвърнете с усмивка или кимване.
още от Любопитно
14
Сряда
Ноември