нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

17 факта за нашия луд свят, които не сте учили в училище

Снимка: Shutterstock

Има толкова странни исторически факти, че често действителността изглежда по-невероятна от художествената измислица. Подобни истории правят нашия свят още по-интересно място, пише Obekti.bg, споделяйки следните по-малко известни факти:

1. Алберт Айнщайн можел да стане президент

На 17 ноември 1952 г. министър-председателят на Израел официално предлага президентския пост на Израел на Алберт Айнщайн. Физикът отказва предложението, обяснявайки, че му липсва способността да работи добре с хора.

2. Родителите на Тутанкамон били брат и сестра

Скорошни ДНК изследвания потвърждават предположението на историците, че египетският фараон Тутанкамон е рожба на инцест. На това се приписват сериозните здравословни проблеми, от които е страдал.

3. В САЩ носели дрехи от чували за брашно

През 30-те години на 20-ти век по време на Голямата депресия в Съединените щати, жените нямат много възможности да избират, когато става дума за дрехи. Налага се да бъдат изобретателни, така че започват да използват памучни чували за брашно, за да шият дрехи за семействата си. Когато производителите на чували за брашно разбрират тенденцията, те започват да правят чували с различни шарки. Някои чували дори са имали инструкции за правилно пране или шиене на рокли и кукли.

още от Любопитно