5 факта за гъбите, които вероятно не знаете

5 факта за гъбите, които вероятно не знаете

Гъбите са едни от най-здравословните храни. Те са с ниско съдържание на натрий и могат да се добавят към почти всяко ястие.

Foodpanda подбра 5 факта за тях, които вероятно не знаете

  • Те имат уникален ароматен профил - благодарение на някои химикали като глутамат и гуанилат, гъбите предпоставят по-ограничената консумация на сол. Освен това са заместител на месото, така че тук вегетарианците ще са доволни.
  • Те са източник на витамин D – основният източник на този витамин естествено е слънчевата светлина, но той се намира и в някои храни. Гъбите съдържат малки количества на витамин D.
  • Подпомагат редуцирането на теглото – гъбите се смятат за храна с ниско енергийна плътност, което означава, че са ниско калорийни. Изключително подходящи, като част от хранителен режим.
  • Те са добър източник на витамини от групата В, които са от съществено значение за нервната ни. Витамините от тази група благоприятстват за производството на червени кръвни клетки, подпомагат храносмилателната система и са от ключово значение за растежа.
  • Регулират холестерола - гъбите съдържат вид влакна, наречени бета-глюкан. Смята се, че бета-глюкани играят роля в метаболизма на мазнините и помагат на по-ниското общо съдържание на холестерол в кръвта.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 8 до 14 септември
Атанас Зафиров за визитата си в Китай: Поканата беше чисто партийна
Зелена вълна на борсите в Европа и Азия въпреки политическите сътресения
„Хамас“ обмисля американските предложения за спиране на огъня в Газа
Операторите помолени да крият негативни реакции към Тръмп на финала на US Open
Глобалните пазари през седмицата остават в очакване на вота на доверие в Париж
Тръмп призова чуждите компании да уважават американските имиграционни закони
Ограничават движението на тежки камиони по магистралите заради края на празничните дни