Храни против лош късмет

Храни против лош късмет

Храни против лош късмет

Суеверията са толкова стари, колкото и човечеството, а много от тях се въртят около храната.

Много от тези убеждения нямат смисъл и се пораждат от страх към непознатото и вяра в магията и късмета. Може би сте се чудили какво общо имат последното парче торта, солта и чесъна с късмета ни през деня. Foodpanda, разглежда някои от най-интересните суеверия, свързани с любимите ни продукти или храни.

  • Чесън - Чесънът не е просто страхотна добавка за подправяне на храната и предпазване от настинки, но и пази от лоши настроения. Чесънът също има мощен възпиращ ефект върху демоните, върколаците и вампирите, ако вярвате в тях.
  • Сол - Разсипването на сол се счита за голямо нещастие. Това вероятно се дължи на факта, че в миналото е била много скъпа стока. Похабяването на сол е като изгубване на пари. Ако разсипете солта, единственият начин да обърнете лошия си късмет е да хвърлите малко количество сол с дясната си ръка върху лявото рамо.
  • Яйца - Евреите вярват, че яденето на яйце с два жълтъка ще ви благослови с много деца. В Европа някои земеделски производители „засаждат“ яйца в своите полета или хвърлят яйчени черупки между редиците на културите, за да осигурят добра реколта. Всъщност това не е свързано толкова със суеверие, колкото с ползите от калция, който се съдържа в черупките.
  • Хляб - Ако печете домашен хляб, винаги правете кръст върху тестото, за да изгоните злите сили. Според много старо суеверие, е много лош късмет да откриете дупка в хляб, когато го разкъсате.
  • Лук - Ако падне лук върху пода, ще изхвърлите късмета си. Винаги събитайте обелките от лука в отделна торбичка.
  • Чай - Разбъркването на чая ви по посока на часовниковата стрелка ще провокира неприятности. Друго поверие гласи, че ако слагате захар, а не мед в чая, никога няма да се омъжите.
  • Спагети - Никога не режете спагетите в чинията си, защото така ще отрежете късмета си и дълголетието. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ