нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Интересни факти за Индонезия (фотогалерия)

Знаете ли, че... Индонезия е най-голямата островна държава в света и най-гъсто населената страна. Благодарение на горещия и влажен климат, там има буйна растителност, населена с разнообразна фауна. 

Ето и още интересни факти за тази наистина различна и незабравима за посещение държава.

На територията на Индонезия са разположени голям брой вулкани - повече от 500, включително 129 активни.

Населението говори 728 езика и диалекта. Така че да се опитате за изучите местния език е нереалистично. Освен това всички хора, свързани с туристическата индустрия, владеят приличен английски език.

Индонезийското население изповядва различни религии, но по-голямата част - 88%, се придържа към исляма. Странното е, че в тази мюсюлманска страна има много демократично отношение към жените. Те не са задължени да се покриват, имат пълната свобода да се движат сами, да развиват собствен бизнес и да заемат висок обществен пост.

Основният източник на приходи в Индонезия е туризмът. Държавата системно се развива в различни сфери на услугите, насочени към задоволяване на разнообразните нужди на туристите. През последните години Индонезия стана водещ SPA-център в Азия. Всички видове спа процедури са на разположение не само в големите курорти, но също и в почти всички хотели.

Основните забележителности на Индонезия са свързани с благоприятния климат и богатата култура. Само на остров Комодо можете да видите гущерите, които приличат на дракони и динозаври. Те живеят в националния парк на острова. В допълнение, Индонезия е родината и на явайските носорози, които живеят само в този регион.

Индонезийските острови ще се харесат на любителите на плажния отдих и феновете на активната почивка. А това е още една отлична възможност да научите повече за тази невероятна и красива страна.

Разгледайте и пъстрата фотогалерия, която сме подбрали за вас.

Източник: ABC Fact

още от Любопитно