Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кралят на Тайланд се ожени за шефка от охраната си

615

Междувременно работници от 15 конфедерации излязоха на марш по време на вчерашния Международен ден на труда 1 май в Банкок. Някои от участниците в шествията носиха портрети на краля (картината вляво) и баща му. Проявата беше организирана от тайландското министерство на труда. Снимка: Guliver/ Getty Images

Кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн се ожени за четвърти път, сключвайки брак със заместник ръководителката на групата му за лична охрана генерал Сутхида Ваджиралонгкорн На Аюдхя. С това Сутхида стана новата кралица на Тайланд считано от 1 май, предават международните медии. 

Новината беше съобщена от "Кралския вестник" на Тайланд, в който се казва, че 66-годишният крал е сключил брак с 40-годишната Сутхида, но не се уточнява на коя дата.
 
По-рано в страната се разпространиха слухове, че двамата са имали връзка още докато кралят е бил принц-престолонаследник, но едва днес връзката им се обявява публично.

Кралица Сутхида е четвъртата съпруга на крал Ваджиралонгкорн. Кралят има петима синове и две дъщери от предишни бракове.
 
Сутхида Ваджиралонгкорн е била стюардеса в авиокомпанията "Тай еъруейз" преди да бъде назначена за командир на семейната охрана на краля с чин генерал.

още от Светска хроника
20
Петък
Септември