нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Митове за любовта, в които хората още вярват

Снимка: Shutterstock

Митовете умират трудно. Лесно е да повярваш в нещо, което всички около теб повтарят, дори да нямат никакви доказателства. За любовта това важи с пълна сила, а популярните клишета, в които вярваме, могат да навредят сериозно на нашите най-близки взаимоотношения. Колкото по-наясно сте с тях, толкова по-малка е вероятността да се разочаровате или да нараните човека до себе си. Bright Side представя шест от най-разпространените заблуди, които могат да попречат на щастието ви. 

Противоположностите се привличат

Колко пъти сме чували тази фраза! Колкото и да е популярна, тя е доказано погрешна. Хората, които са в дългосрочна връзка, обикновено имат много повече прилики, отколкото разлики помежду си. Психолози са установили, че двойките, които имат сходен характер и споделени ценности, не само са по-добри партньори, но и по-добри родители.

Мога да го/я променя

Ако все още вярвате, че можете да промените партньора си, забравете. Със сигурност връзката оставя отпечатък върху навиците ни, но има фундаментални области, в които просто няма как да повлияете, колкото и да се опитвате: характер, нагласи, ценности и определен набор от социално значими поведения. Ако мечтаете за партньор, който ви разбира и подкрепя, потърсете човек, който споделя вашите ценности и виждания.

още от Любопитно