Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„Мулен Руж“ – 130-годишен урок по организация

Парижкото кабаре „Мулен Руж“ празнува 130 години от откриването си. Нестихващият интерес към него продължава да привлича около 600 хил. души всяка година, а отдавна установената добра организация прави представлението еднакво и автентично за хората от всяко поколение, склонили да го посетят.

През 1889 г., близо 6 месеца след официалното откриване на Айфеловата кула, Шарл Зидлер и Жозеф Олер отварят кабарето на булевард „Клиши“. То бързо се превръща в предпочитано от френските бохеми място, а на сцената му са се качвали легендарни музиканти като Едит Пиаф, Ив Монтан, Жозефин Бейкър и Лена Хорн.

По време на всяко шоу се правят около 1000 смени на облеклата, като на всеки танцьор се полагат по 10-15 такива. За да се преоблекат за по-малко от 90 секунди, зад кулисите ги чакат десетки асистенти. Строга организация ръководи целия този процес и безпогрешната връзка между всички участници в трупата, и персоналът зад кулисите – артистите знаят къде да отидат, какво да правят и какъв е костюмът за следващата част от концерта. А на сцената, те са в пълен синхрон – движат се като един човек, клониран няколко пъти.

В репертоара на изпълнителите всяка вечер има по две представления, включително и създадения в кабарето танц кан-кан. Към тях има едни и същи изисквания от десетилетия – момичетата трябва да притежават грациозна фигура и минимален ръст 175 сантиметра, а момчетата – да бъдат с атлетични тела и да са високи поне 185 сантиметра. Когато някой започне работа в заведението, не трябва да сваля или качва повече от 2 килограма от теглото, което има в началото, както и да е готов да репетира по поне 5 часа на ден. Всеки се подбира чрез кастинг, провеждан веднъж годишно, който може да продължи с часове – вземат се под внимание танцовите и акробатичните умения, гъвкавостта, физическата издръжливост и натрупаният до момента професионален опит на всеки участник.

Вижте в галерията част от празненството!

още от Любопитно
24
Понеделник
Февруари