нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Новият албум на Rammstein - ето го!

Rammstein

Германската индъстриал метал група Rammstein, завладяла феновете по света със своето тежко звучене, фрапиращи текстове и зашеметяващи концертни изяви, представи най-новият си албум, за който се говори от три години.

Албумът е със семпла обложка, изобразяваща единствено клечка кибрит на бял фон. Макар визуално корицата да не предлага много информация, тя носи дълбок подтекст, както е всичко при Rammstein. Според редакторите на Loudwire, кибритената клечка може да се асоциира с пристрастеността на музикантите към огъня и зрелищните пироефекти.

Освен че е напълно изчистена, обложката впечатлява и с още един елемент - липсва заглавие.

Неозаглавеният албум, който излиза цели 10 години след последния "Liebe Ist Für Alle Da", вече бе представен с тийзъри към две от парчетата "Radio" и "Zeig dich", представляващи няколкосекундни агресивни китарни рифове. Наред с обложката на тавата, вчера бяха пуснати подобни клипове и към няколко други песни: "Ausländer", "Sex", "Puppe", "Weit Weg", "Diamant" и "Was Iche Liebe".

Клиповете тотално контрастират с драматичното видео към сингъла Deutschland, който разбуни духовете, веднага след появата си, заради използваната символика в него.

Китаристите Паул Ландерс и Рихард Круспе обясняват различния подход в новия албум на групата:

"Музиката в албума не е твърде стерилна, не е прекалено чиста", казва Паул Ландерс пред музикалното издание Guitar World."В нея има много живот и енергия, но не всичко звучи гневно. Музиката е повече от това. Това е различно за Rammstein. Може дори да се каже, че е забавно да се слуша", обяснява и Рихард Круспе. „Всеки с компютър може да прави музика у дома. Целта ни беше да имаме нещо, което никога не би могло да се направи у дома, наистина да чуваш хората зад инструментите, да видите, че в групата участват истински хора. И мисля, че се получи добре", допълва Круспе.

Албумът ще излезе официално на музиаклния пазар на 17-ти май, а Rammstein тръгват на турне, което ще продължи през цялото лято.

Ето пълният траклист:

1. DEUTSCHLAND 05:26

2. RADIO 04:37

3. ZEIG DICH 04:16

4. AUSLÄNDER 03:52

5. SEX 03:56

6. PUPPE 04:33

7. WAS ICH LIEBE 04:30

8. DIAMANT 02:33

9. WEIT WEG 04:19

10. TATTOO 04:10

11. HALLOMANN 04:09

още по темата
още от Любопитно