Появи се нов, четвърти вид шоколад

Появи се нов, четвърти вид шоколад

Появи се нов, четвърти вид шоколад

Швейцарски сладкари създадоха изцяло нов вид шоколад, съобщи "Известия". Освен известните досега черен, млечен и бял, вече съществува и рубинен шоколад, който влиза в историята на сладкарското изкуство под името Ruby.

Той има розов отенък, а вкусът му е лек и фруктов. Разработен е на базата на рубинени какаови зърна. Текстурата му е като тази на останалите - гладка и мека. 
Опитите за създаване на нов, четвърти вид шоколад, датират още от 1930 година. Швейцарските специалисти, които най-накрая се справиха с тази задача, разкриват само част от основните съставки, които, освен рубинените какаови зърна, включват още три вида мляко, бял и черен шоколад.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ