Празник на салама

Празник на салама

Добре дошли в уикенда на саламите - годишен празник, който отличава вкусната и пикантна италианска наденица, която е перфектна компания на виното и сиренето.

Саламите обикновено са направени от ферментирало или сушено месо.

Обикновено те се произвеждат от говеждо или свинско месо, което се смесва с подправки като черен пипер, чесън и вино. Съществуват обаче и много регионални вариации, съобщават от foodpanda.

Тези колбаси се обвиват в животински черва, обикновено от същото животно, от което произхожда и месото в плънката.

Саламът е множествено число от италианската дума salame и произхожда от италианската дума за сол.

Най-популярните видове салами са пеперони, чоризо и соппреса.

Първият ден на салама се е провел съвсем наскоро през 2006 г. в Хенрико, щата Вирджиния и бил организиран от Обществото за оценяване на саламите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Тръмп изплаши Европа със стратегията си за национална сигурност. Това не е лошо нещо, смята бивш шеф на ЦРУ
Британската вълна преживява ренесанс - какви са причините?
Американският пратеник Стив Уиткоф на среща с Володимир Зеленски и европейски лидери в Берлин
Слънчевото време остава и през уикенда
Беларус търси нови мостове към Запада: среща между Лукашенко и представител на САЩ
Промяната в начина на мислене, която прави екипите по-креативни
Тази година се очертава като най-добрата за акциите на европейските банка. Какво вещае 2026 година?
Иран вдигна цените на бензина за пръв път от протестите през 2019 г.