Празник на салама

Празник на салама

Празник на салама

Добре дошли в уикенда на саламите - годишен празник, който отличава вкусната и пикантна италианска наденица, която е перфектна компания на виното и сиренето.

Саламите обикновено са направени от ферментирало или сушено месо.

Обикновено те се произвеждат от говеждо или свинско месо, което се смесва с подправки като черен пипер, чесън и вино. Съществуват обаче и много регионални вариации, съобщават от foodpanda.

Тези колбаси се обвиват в животински черва, обикновено от същото животно, от което произхожда и месото в плънката.

Саламът е множествено число от италианската дума salame и произхожда от италианската дума за сол.

Най-популярните видове салами са пеперони, чоризо и соппреса.

Първият ден на салама се е провел съвсем наскоро през 2006 г. в Хенрико, щата Вирджиния и бил организиран от Обществото за оценяване на саламите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ