Затвори

Ричард Брансън на ревю, представи костюмите за първите космически туристи (фотогалерия)

Компанията Virgin Galactic показа костюмите за първите космически туристи по време на специално събитие в Ню Йорк Сити. Четирима акробати ги демонстрираха пред публика, с танци на фона на „Лебедово езеро“ от Чайковски, в специално пространство за парашутизъм. Облеклото носеше и един от основателите на компанията, Ричард Брансън.

Дрехите ще се раздават като комплимент към всеки билет за неповторимото пътешествие, чиято космическа цена варира от 200 до 250 хил. долара. Дизайнът им е по идея на екипа на бранда за спортни стоки Under Armour, а крайният резултат почти не се различава от екип за сутрешен джогинг.

Всеки комплект включва гащеризон, яке, бельо и обувки в син цвят. Те са персонализирани с името и националния флаг на пасажерите, а шивачите ще взимат индивидуално размерите на всеки, така че да се чувства максимално удобно през цялото 90-минутно изживяване. В разработката са се включили също медицински лица, пилоти, инженери и астрономически инструктори.

Virgin Galactic беше основана през 2004 г. от Ричард Брансън и Бърт Рутан, а една от целите, която още тогава беше поставена, е именно изпращането на туристи в орбитата на Земята. От компанията отбелязват, че първите полети ще бъдат осъществени най-рано през 2020 г., а до момента над 600 пасажера от 58 различни държави са платили или са депозирали пътуването си.

Всеки космически кораб на компанията ще превозва до шест пътника и двама пилоти. След като се изстрелят в Космоса, те ще прекарат около 10 минути в безтегловност, преди да се върнат обратно на Земята и да кацнат, подобно на полет със самолет.

още от Любопитно