нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Разтърсващи книги, които ще оставят трайна следа в паметта ви

Трудно е да оставиш такава книга.

Снимка: Shutterstock

Всички книги са различни и всеки читател има свой собствен вкус.

Но ако са ви досадили плажните четива, които лесно се забравят с прелистването на последната страница, ето няколко романа, които ще ви оставят с невероятно дълъг и тежък книжен махмурлук. Трудно е да оставиш такава книга, защото историята в нея е така завладяваща, че те кара да забравиш, че четеш роман.

Сред побраните от Obekti.bg заглавия са следните:

Алис Сиболд – „Очи от рая”

Сузи е 14-годишно момиче, жертва на сериен убиец. Заклещена между два свята, тя наблюдава как семейството и приятелите ѝ се променят вследствие на нейната смърт. Тя отчаяно се опитва да се върне в света на живите, за да помогне на роднините си да открият убиеца и да изпълнят най-силното ѝ желание.

Даян Сетърфийлд –  „Тринайсетата приказка”

Маргарет Леа получава писмо от известната писателка Вида Уинтър, която я кани да напише биографията ѝ. Въпреки че много пъти тя се опитва да разпита Уинтър за миналото ѝ, тя така и не разкрива историята на живота си. Но докато разкрива биографията си, тя споделя мрачна история за две близначки, която отразява собствения живот на главната героиня.

Харуки Мураками – „Норвежка гора”

Любовта на Тору и Наоко е всеотдайна, но белязана от трагичната смърт на най-добрия им приятел. И докато Наоко все повече се оттегля в някакъв свой свят, Тору открива, че светът край него е крайно интересен и се чувства силно привлечен от една независима и сексуално освободена млада жена.

още от Любопитно