нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ресторанти, които феновете на Хари Потър трябва да посетят

Снимка: Guliver / Getty images

Ако сте почитатели на фантастичната поредица за очилатия магьосник Хари Потър, най-вероятно се радвате на всякакви джунджурии, свързани с магическия свят на писателката Джоан Роулинг.

Авторката предизвика една огромна световна мания по измисления героj и на много места по света има редица клубове, паркове и заведения, които се опитват да пренесат обикновения човек в света на магиите и въображението. 

За тези, които обичат да похапват в ресторанти, има някои заведения, които напълно отговарят на тематиката Хари Потър. Вижте пет магически ресторанта в САЩ, Канада и Мексико.

 

Bad Owl Coffee в Хендерсън, Невада предлага разнообразие от майсторски кафе напитки, заедно с тематични закуски като Wizard Meltdown.

 

 

 

За The Leaky Cauldron в Орландо, Флорида ще имате нужда от билет, но напълно си заслужава, за да се потопите в "Магьосническия свят" на Хари Потър в двата тематичните пара на Universal, където се намира кръчмата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I made it! #honeymoon #harrypotter #wizardingworldofharrypotter #theleakycauldron

A post shared by Mary Moseley (@mary_quite_contraryxx) on Oct 10, 2018 at 10:36am PDT

Pasta Wiz в Ню Йорк се фокусира върху здравословни и органични тестени изделия в двете си заведения в Манхатън и Бруклин. Въпреки че кухнята не е наистина по тематиката на Хари Потър, декорът определено наподобява магьосническа атмосфера с различни елементи като набръчкана Разпределителна шапка и пищни полилеи. Собственик е българинът Алекс Димитров.

 

The Lockhart Bar в Торонто и Монреал са заведения, вдъхновени от магическия свят на Хари Потър, чието меню се отличава с причудливи предложения като маслена бира - коктейл с канелен вкус и текила, а също и домашно приготвени шоколадови жаби.

 

Incantatum в Мексико сити предлага Снейп бургер и маслена бира, както и приятен декор.

още по темата
още от Любопитно