Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Андре Васконселос е новият генерален мениджър на Рош България

Снимката е предоставена от компанията

Андре Васконселoс е новият генерален мениджър на Рош България. Той пое управлението на българското представителство на компанията от 1 април тази година  и ще ръководи цялостната стратегия за развитието му.

Андре Васконселoс има дългогодишна международна кариера в сферата на фармацията. От близо 16 години заема различни длъжности в компанията, като от 2015 г. досега е ръководил маркетинг направлението на Рош за Централна Америка. Международният му опит е свързан с активна работа както на развиващите се пазари, така и на вече развитите - в топ 5 пазарите на Рош в света и в главния офис на компанията в Швейцария. Преди да започне работа в Рош е бил изследовател по молекулярна онкология в Португалския онкологичен институт.

Андре Васконселoс е от Португалия. Има научна степен по „Биохимия“ и магистратура по „Медицинска онкология“ в Университета в Порто, Португалия.

Най-голямата биотехнологична компания в света, Рош, присъства на българския пазар вече 92 години. През 1927 г. е назначен първият представител на F.Hoffmann-La Roche Ltd. в страната. През 1991 г. е създадено самостоятелно бюро на компанията в България, а през 2004 г. е учредено и самото дружество. Компанията е лидер в онкологията, като в продължение на повече от 2 десетилетия предоставя иновативни лекарства за пациентите с онкологични заболявания. Плановете на компанията за 2019-та година за българския пазар включват осигуряване на устойчив достъп на пациентите до иновативни лекарствени продукти, като първото биспецифично моноклонално антитяло за профилактично лечение на пациенти с хемофилия А, което е възможно решение на редица нерешени проблеми при тези пациенти и може да промени значително качеството им на живот.

още от Мениджмънт
11
Сряда
Декември