нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Изпълнителният директор на GameStop напуска

Getty Images

Главният изпълнителен директор на GameStop, Джордж Шърман, ще се оттегли от поста си, като част от новата стратегия на компанията да се трансформира от физически търговец на видеоигри във фирма за електронна търговия.

Шърман ще напусне официално на 31 юли или на по-ранна дата в зависимост от избора на негов наследник, предаде „Ройтерс“.

За евентуална смяна на ръководителя на GameStop се заговори миналата седмица, когато стана ясно, че вече се търси нов шеф на американската верига. Промяната ще представлява най-голямото разклащане в лидерския екип, откакто Райън Коен, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на бранда за храна за домашни любимци Chewy, се присъедини към борда на GameStop през януари и започна да полага основите за промяна в културата и стратегията на компанията.

През последните седмици главният финансов директор, Джим Бел, както и главният директор, ангажиран с клиентите, Франк Хамлин, напуснаха компанията.

Джордж Шърман е главен изпълнителен директор от април 2019 г. насам, а дългогодишният му опит до голяма степен е свързан с вериги за търговия на дребно, разчитащи главно на своите физически обекти. Опитът му се счита за не много подходящ за дигитална трансформация.

още от Мениджмънт