нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Microsoft разрешава на служителите си да работят дистанционно завинаги

Снимка: Guliver/Getty Images

Технологичният гигант Microsoft  ще превърне в постоянна временна политика за дистанционна работа, въведена заради пандемията от COVID-19. Управата на компанията е взела решение да разреши право на избор да работят от вкъщи завинаги. Тези от тях, които изберат тази опция, ще трябва да се откажат от работното си пространство в офисите на американския гигант, съобщава специализирания сайт за информационни технологии "Върдж", цитиран от Франс прес.
По-голямата част от служителите на Microsoft все още работят дистанционно заради пандемията от Ковид-19. По този повод производителят на софтуерни продукти представи вътрешни директиви за хибридно работно място. Те ще позволят по-голяма гъвкавост при повторното отваряне на офисите, обяснява сайтът, който се е запознал с разпоредбите. Към 30 юни за Майкрософт са работили 163 000 души, от които 96 000 в САЩ, припомня БТА
Хибридният модел предвижда възможност служителите да работят свободно от вкъщи през половината от работната им седмица, а мениджърите да одобряват постоянна дистанционна работа.
 

още от Мениджмънт