Затвори

7 стъпки за изграждането на ефективен екип

Снимка: Shutterstock

Повечето млади предприемачи мислят, че сами могат да се справят с разработването на своята идея и разрешаването на проблемите, пред които може да се изправят по пътя. Но, рано или късно те осъзнават, че започването и поддържането на бизнес изисква много повече.

Не са много хората, които имат нужните умения за да покрият всички дейности, необходими за изграждането на успешен бизнес. За целта е нужен добре работещ екип, съставен от специалисти в сферите на маркетинга, финансите и производството.

Това, което мнозина не осъзнава е, че формирането на този екип е едно от най-трудните неща в работата на един предприемач. Ако наемете грешните хора в екипа си или пък ако съберете личности, които не могат да работят заедно, вие ще обречете бизнеса си на сигурен провал, без значение от това колко добра и иновативна е вашата идея.

Това са 7 стъпки, които ще ви помогнат да създадете правилният екип за вашия бизнес.

1. Определете желаната фирмена култура и намерете хора, които се вписват в нея.

Първото нещо, върху което трябва да се фокусирате, е намирането на група от личности, които са готови и способни да работят заедно в екип. Наемането на експерти във всяка една област е от ключово значение, но само по себе си, това не е достатъчно. Назначаването на стажанти и или членове на семейството, с цел спестяване на средства, също не е ефективно решение. Това, от което действително имате нужда, са хора, които са на една вълна ще се отнася до начин на мислене и действие.

2. Уверете се, че вашият екип споделя вашата визия цел.

Намерете хора, които виждат пътя към успеха по същия начин като вас и вярват в идеята, която възнамерявате да развиете. Екипите, които постигат велики неща, не се събират на случаен принцип. Те знаят как да се изправят след провал, без да губят увереност във вашата визия, защото осъзнават, че всеки бизнес трябва да премине през множество препятствия и неизвестни, преди да постигне желания успех..  

3. Всеки член на екипа трябва доброволно да избере да бъде активен, комуникативен и полезен.

Всеки член на екипа трябва да бъде готов да даде най-доброто от себе и да помогне на останалите да разкрият пълния си потенциал. Той трябва да намери партньор в своята област на експертиза, с който да споделя общата цел за изграждане на успешен бизнес. Обяснете ясно и детайлно начина, по който ще измервате резултатите на всеки служител в компанията.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 21.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 21.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67036
0.598673
CNY
10
2.51489
3.97632
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23771
0.446885
RUB
100
2.76945
36.1083
USD
1
1.59192
0.628172